Landhuis

Bon et Plus is feitelijk een oud wijndomein, momenteel nog gelegen op bijna 2 HA, maar vroeger vast meerdere hectaren groot.

Het zandkleurig gepleisterde, karakteristieke huis met ruim overhangende kap en witte luiken is begin 1900 gebouwd op zijn eigen caves; een wijnkelder en champagnekelder gelegen aan de cour achter(N) en aan de voorzijde (Z) 2 grote koele ruimten waar vroeger de druivenoogst werd verwerkt.

Het huis bevat vele elementen die naar de wijnbouw verwijzen, verwerkt in gevels en schoorsteenmantels.

Een interessant renovatie projekt waarmee we nog wel enkele jaren zoet zullen zijn voor het gehele complex( huis + bijgebouwen) zal zijn voltooid. Werkzaamheden, met respect voor de stijl en oude elementen, worden verricht van oktober tot april, dus beslist niet in het zomerseizoen.

De ingang van het huis is aan de zijkant(W) waar 2 dubbele entree deuren u binnenleiden vanaf het bordes. Binnen een garderobe, een lange gang met authentieke kleurige vloertegels in patroon en aan weerszijden vertrekken.

Aan de voorzijde (aan departementale weg) op het zuiden vindt u boven de ondergelegen caves de woonkamer, bereikbaar via dubbele deuren, ingericht met comfortabele meubels(een mix van modern en landelijk), een flatscreen LCD-TV met nederlandse zenders(schotel), DVD speler, radio/CD speler, wat spelletjes en informatiemappen over huis en omgeving.

Aan de achterzijde de ruime keuken in L -opstelling, ook bereikbaar via dubbele deuren, met andere authentieke vloertegels in patroon, waarin een fornuis (brede oven/ 5 pitten op gas), fluister-stille vaatwasser, magnetron en amerikaanse koelkast. U vindt er vrijwel alle accessoires, van fondue-stel tot oester mesje.

Aansluitend een serre van 32m2 in stijl met het huis en uitzicht op het groen. Ook hier authentieke vloertegels in blauw-grijs, 2 ruime eettafels en voldoende stoelen, zitjes en lounge-stoelen. De serre heeft een uitgang naar een klein open terras achter de badkamer en een uitgang via een stenen trap met smeedijzeren leuning naar de beneden gelegen cour. Daar treft u zitjes, een vuurplaats, een outdoor tafeltennistafel en toegang tot een inpandige berging voor oa. tuinkussens, 2 mountainbikes en wat buiten speelgoed voor de kleintjes zoals 3-wieler, tractor, skelter en BMX fiets.

De tuin om het huis is nog wat verwilderd, maar met paadjes en plekjes in zon of schaduw een heerlijke plek om te luieren en voor de kinderen genoeg om te ontdekken.

In het voorjaar wordt u gewekt met het gezang van vele nachtegalen.

Terug naar het huis: - verderop in de gang, afsluitbaar door weer dubbele deuren, de slaapvertrekken(alle slaapvertrekken hebben hun eigen karakter): 1grote familiekamer aan de voorzijde(Z) met bed 140br en 1 eenpersoonsbed, 2 ruime slaapkamers aan de oostzijde met franse balkonnetjes, waarvan 1 met bed 160br en de ander met 2 eenpersoons boxsprings van elk 90br.

Aan de achterzijde een ruime badkamer met bad, dubbele wastafel in meubel en plaats voor wasmachine en droger, weer andere tegels in motief op de vloer en uitgang naar een open terras met uitzicht op de bostuin en cour. Een van de kamers heeft een en-suite badkamer met ruime douche, toilet en wastafel. In de gang een separaat wandtoilet(nieuw) met fonteintje en een 3e badkamer met ruime douche en wastafel in meubel(oplevering medio 2010). Naast de woonkamer, met eigen deur vanuit de gang maar ook verbonden door 2 dubbele deuren naar de woonkamer, een extra slaapkamer met 2 losse bedden van elk 90br. Alle kamers hebben goede bedden met goede pocketveren matrassen, een royale kledingkast en op 3 kamers zijn kluisjes ingebouwd.

Het huis kenmerkt zich door zijn ruime afmetingen, hoge plafonds, lambriseringen, vele schouwen (haardvuur en roken is niet toegestaan), parketvloeren en bijzondere tegelvloeren en is voorzien van CV en grotendeels nieuw sanitair. Er zijn tegen een kleine vergoeding extra kinderbedden(tot ca. 3jaar) met bedlinnen, kinderstoelen, boxen, flessenwarmer, servies en bestek beschikbaar.

Terug naar de cour:- van hieruit leidt een pad naar een hoger gelegen terrein waar een opzetzwembad van ruim 6,5m doorsnee staat opgesteld (van mei tot oktober, onverwarmd en afhankelijk van het weer), een trampoline van 4,5m doorsnee, schommels, glijbaan, zandbak, wip-wap en kinderpicknicktafel. Ook een tuinset en stenen BBQ en lekkere zonnestoelen treft u op dit beschutte gedeelte, omringd door bomen en een prieeltje. Erachter een onontgonnen terrein van ca. 1 HA met uitzicht op een dichtbegroeide groeve en rotswand. Als u héééél stil bent treft u hier misschien reëen, dassen, fazanten, eekhoorns, spechten en buizerds aan.....

Aan de overkant van de departementale weg ligt nog een kleine 1/2 HA met weide, boomgaard en groentetuin. U kunt hieruit in overleg plukken wat het seizoen op dát moment biedt.Copyright Bon-et-Plus | logosmal | Webdesign H.C.S. van der Meer